Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν και οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, αποτυπώνοντας και αυτοί τις ανησυχίες για την επικινδυνότητα της σύγκρουσης Ουκρανίας και Ρωσίας, αλλά και τις προεκτάσεις των κυρώσεων της Δύσης κατά των ρωσικών δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 1,76% στις 33.294 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,55% στις 4.306 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,59% στις 13.532 μονάδες.

Μία ακόμη ημέρα ισχυρής πτώσης έκλεισαν και οι ευρωπαϊκές αγορές. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 2,2%, με τον κλάδο των ταξιδίων να χάνει 7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,72% στις 7.330 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 3,85% στις 13.904 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 3,94% στις 6.396 μονάδες.

Οι αγορές έχουν εστιάσει καθαρά στις εξελίξεις με την ουκρανική κρίση, αλλά η συνεχιζόμενη επιθετικότητα από τη Ρωσία ωθεί τις τιμές της ενέργειας υψηλότερα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate σημείωσαν άνοδο 8%, ξεπερνώντας τα 105 δολάρια το βαρέλι και φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών.

Οι τιμές του σιταριού αυξήθηκαν επίσης. Η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων ενίσχυσε τους φόβους για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. «Η αστάθεια αυξάνεται καθώς το επίπεδο της ανησυχίας συνεχίζει να αυξάνεται. Η γεωπολιτική αβεβαιότητα, ο πληθωρισμός, τα αυξανόμενα επιτόκια και η τεχνική επιδείνωση της τάσης των τιμών επιβαρύνουν το κλίμα και τις τιμές των μετοχών», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της U.S. Bank Wealth Management, Terry Sandven.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι τραπεζικές μετοχές δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα. Η Bank of America σημείωσε πτώση 3,6%, η Wells Fargo έχασε 5% και η Charles Schwab υποχώρησε κατά 6%. Οι χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων θα μπορούσαν ενδεχομένως να μειώσουν τα τραπεζικά κέρδη, ενώ η σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη και οι κυρώσεις στη Ρωσία ανησυχούν πολλούς αναλυτές για πιθανή αναστάτωση στις πιστωτικές αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street