Μία ακόμη ημέρα ισχυρής πτώσης έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η κατάσταση στη Ρώσο-ουκρανικό μέτωπο είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη και αποτρεπτική όχι μόνο στην ανάληψη νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών, αλλά και στη διατήρηση επισφαλών θέσεων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 2,2%, με τον κλάδο των ταξιδίων να χάνει 7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 1,72% στις 7.330 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 3,85% στις 13.904 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 3,94% στις 6.396 μονάδες.

Οι προσδοκίες για κατάπαυση του πυρός μετά τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΡωσίαςΟυκρανίας είναι χαμηλές. Η Ρωσία φαίνεται να έχει ανεβάσει τους τόνους στην εισβολή της στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας με αναφορές και δορυφορικές εικόνες να δείχνουν μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή, μήκους περίπου 40 μιλίων (65 χλμ), ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων που κατευθύνεται προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο. Ωστόσο, επίσημες πηγές δεν επιβεβαίωσαν το κονβόι.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο αγγλορωσικός όμιλος Polymetal International σημείωσε βουτιά 26%, λόγω της εμπλοκής του σε αγορές εξαιρετικά αβέβαιες, ενώ στον αντίποδα, η γερμανική αμυντική βιομηχανία Rheinmetall σημείωσε άλμα 17%, καθώς η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε αύξηση των αμυντικών δαπανών.

Στα μάκρο της ημέρας, ο ΡΜΙ μεταποίησης στην ευρωζώνη υποχώρησε στις 58,2 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 58,7 μονάδες τον Ιανουάριο, έναντι εκτιμήσεων για 58,4 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές