Την απαγόρευση των εισαγωγών αργού πετρελαίου από τη Ρωσία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία «βιομηχανία από την οποία ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν και οι ολιγάρχες του έχουν αποκομίσει  μεγάλα κέρδη».

«Ο τομέας αυτός αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τρίτο των εσόδων του ρωσικού ομοσπονδιακού προϋπολογισμού. Μολονότι ο Καναδάς εισήγαγε παρά πολύ περιορισμένες ποσότητες τα τελευταία χρόνια, το μέτρο αυτό στέλνει ισχυρό μήνυμα», είπε ο κ. Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της καναδικής κυβέρνησης, το 2019, ο Καναδάς εισήγε 17.870 βαρέλια ρωσικού αργού την ημέρα -επρόκειτο για το 2,6% των συνολικών καναδικών εισαγωγών πετρελαίου-, όμως το 2020 η ποσότητα αυτή μειώθηκε σχεδόν στο μηδέν.

Επίσης, ο Καναδάς ανακοίνωσε νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ιδίως αντιαρματικών, τα οποία θα παραδοθούν «το ταχύτερο δυνατόν», όπως διαβεβαίωσε η υπουργός Άμυνας, η Ανίτα Άναντ.

«Είδαμε τις τελευταίες ημέρες ότι ο Πούτιν διέπραξε σοβαρό σφάλμα», ανέφερε ο Τζάστιν Τριντό και πρόσθεσε: «Νόμιζε ότι θα ήταν εύκολο να κυριεύσει την Ουκρανία και να καταλάβει την πρωτεύουσά της. Νόμιζε ότι η Δύση θα διχαζόταν και νόμιζε ότι είχε προβλέψει όλες τις κυρώσεις που θα θέταμε σε εφαρμογή, όμως είχε άδικο και στα δύο (τελευταία) σημεία»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή