Το ποσό των 8,1 δισεκατομμυρίων γρίβνα (εθνικό νόμισμα) ή 277 εκατομμυρίων δολαρίων συγκέντρωσε σήμερα η Ουκρανία από την πώληση πολεμικών ομολόγων, σε μια ύστατη προσπάθεια της χώρας να συγκεντρώσει κεφάλαια και να αξιοποιήσει την παγκόσμια υποστήριξη που έχει κερδίσει στον αγώνα της κατά της εισβολής της Ρωσίας.

Η πώληση αντιμετώπισε προβλήματα τα οποία δυσκόλεψαν τη διαδικασία της αγοράς από μέρους των επενδυτών, ενώ το υπουργείο Οικονομικών της Ουκρανίας διέκοψε την πρόσβαση στον ιστότοπό του από το εξωτερικό για να αποφύγει πιθανές κυβερνοεπιθέσεις.

Η Ουκρανία προχώρησε στην έκδοση «πολεμικών ομολόγων» προκειμένου να αντλήσει χρήματα από τις αγορές για να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη μάχη τους κατά της ρωσικής εισβολής.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη κάλυψη των χρηματοοικονομικών αναγκών του κράτους εν μέσω του πολέμου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει το ουκρανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή