Την επιφύλαξή του για το κατά πόσον τα εκατοντάδες επενδυτικά κεφάλαια που λένε ότι πληρούν κριτήρια ESG, είναι τόσο πράσινα ή κοινωνικά συνειδητά όσο διαφημίζονται, εκφράζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Γκάρι Γκένσλερ.

Η ρυθμιστική αρχή της Wall Street δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter που επισημαίνει ορισμένες από τις σημαντικότερες ανησυχίες του.

Ο Γκένσλερ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει συναίνεση του κλάδου σχετικά με το τι σημαίνει περιβαλλοντική, κοινωνική και και με κριτήρια διακυβέρνησης, επένδυση. Αναρωτήθηκε εάν οι εταιρείες τηρούν έναν νόμο του 1940 που απαιτεί τα ονόματα των αμοιβαίων κεφαλαίων να ταιριάζουν με αυτά στα οποία επενδύουν. Και σημείωσε ότι σε αντίθεση με πολλά ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια υψηλής απόδοσης, οι προσφορές ESG δεν δημοσιεύουν αξιολογήσεις χρέους που υποστηρίζουν τις ετικέτες τους.

«Όταν σκέφτομαι αυτές τις ερωτήσεις, μου θυμίζει ότι περπατάω στον διάδρομο ενός παντοπωλείου και βλέπω ένα προϊόν όπως το γάλα χωρίς λιπαρά», είπε ο Γκένσλερ

«Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δείτε αντικειμενικά στοιχεία, όπως γραμμάρια λίπους, τα οποία αναγράφονται λεπτομερώς σε μια διατροφική ετικέτα. Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι σε θέση να διερευνήσουν και να δουν τα συστατικά στα οποία βασίζονται αυτά τα κεφάλαια».

Το βίντεο είναι η τελευταία προσπάθεια του Γκένσλερ να καταπολεμήσει το λεγόμενο greenwashing, στο οποίο οι διαχειριστές χρημάτων εμπορεύονται ακατάλληλα κεφάλαια ως ESG. Επανέλαβε ότι η SEC επεξεργάζεται έναν κανόνα που θα αναγκάζει τις εταιρείες να αποκαλύπτουν τα κριτήρια και τα υποκείμενα δεδομένα στα οποία βασίζονται για την επισήμανση κεφαλαίων ESG.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή