Οι μετοχές της Nordstrom ανεβαίνουν αφού η αλυσίδα πολυκαταστημάτων ανακοίνωσε πολύ αισιόδοξες προοπτικές για την πορεία της καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, προβλέποντας κέρδη και μονοψήφια αύξηση των εσόδων.

Άλλες αλυσίδες, όπως τα Macy’s, Kohl’s και Target, έχουν επίσης δώσει πάνω από το αναμενόμενο αισιόδοξες προβλέψεις για το σύνολο της χρονιάς. Είναι προφανές ότι αναμένουν αυξημένη καταναλωτική δυναμική καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν πλέον στις συνήθεις κοινωνικές τους δραστηριότητες αλλά και στους φυσικούς χώρους εργασίας τους.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το CNBC, για κανέναν από αυτούς δεν υπάρχει η ίδια θερμή αντίδραση της Wall Street, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Nordstrom. Ενδεικτικό ότι οι μετοχές της εταιρείας ανέβηκαν πρόσφατα πάνω από 30% στη διαπραγμάτευση πριν από την αγορά.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Evercore ISI, αυτό συμβαίνει λόγω του πρόσφατου αρνητικού κλίματος για την εταιρεία, πρωτίστως γιατί προηγήθηκαν κάποιες κακές επιλογές της με την θυγατρική Rack. Ωστόσο, το τελευταίο τρίμηνο η Nordstrom έχει αντιστρέψει το κλίμα και έχει προχωρήσει με «μικρά βήματα», τα οποία ήταν αρκετά για να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στη μετοχή της.

Η Nordstrom συγκαταλέγεται επίσης αυτή τη στιγμή μεταξύ των μετοχών με το μεγαλύτερο σορτάρισμα, με το 22% των μετοχών της που διατίθενται προς διαπραγμάτευση να πωλούνται ανοικτά.

Ανάλογη είναι η πρόβλεψη της BMO Capital, της οποίας οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το τέλος της χρονιάς για την Nordstrom θα είναι πολύ καλύτερο από το ξεκίνημά της. Ωστόσο, η BMO υπογραμμίζει ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν η εταιρεία όντως θα καταφέρει να επιτύχει πλήρως τους ετήσιους στόχους της ή εάν τα επιτεύγματά της είναι προσωρινά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή