Αύξηση πάνω από το αναμενόμενο κατέγραψαν οι προσλήψεις στον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα τον Φεβρουάριο συνηγορώντας στην συνολική βελτίωση που παρουσιάζει η αγορά εργασίας. Κάτι που διευκολύνει την διαφαινόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve, μέσα στο μήνα.

Σύμφωνα με την έκθεση ADP, ο ιδιωτικός τομέας προχώρησε σε 475.000 προσλήψεις το Φεβρουάριο, οι οποίοι προστέθηκαν στους 509.000 τον Ιανουάριο, ενδυναμώνοντας σημαντικά τα επίπεδα απασχόλησης στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, η επίδοση αυτή ήταν πολύ υψηλότερη από την αναμενόμενη, δεδομένου πως οι αναλυτές περίμεναν να προστεθούν 388.000 θέσεις εργασίας.

Τα νούμερα αυτά καλλιεργούν ένα θετικό κλίμα για την πορεία της αγοράς εργασίας, με τους επενδυτές να περιμένουν μια θετική εικόνα από την κρίσιμη έκθεση για την απασχόληση, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή.

Σημαντικό παράγοντα φαίνεται να έπαιξε το γεγονός πως η παραλλαγή Όμικρον αποδείχτηκε λιγότερο επικίνδυνη από όσο φοβόταν αρχικά η αγορά, με αποτέλεσμα τα κρούσματα, μετά την εκτίναξη τους στις αρχές της χρονιάς, να αρχίσουν να υποχωρούν δίδοντας περισσότερες… ανάσες στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση η ανάρρωση της αγοράς εργασίας διευκολύνει την πρόθεση της Fed να ξεκινήσει άμεσα την αύξηση των επιτοκίων προκειμένου να περιορίσει τον πληθωρισμό, όπως επεσήμανε σε σημερινή τοποθέτηση του και ο Τζερόμ Πάουελ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή