Ήπια ανοδικά, αλλά και με αρκετή επιφυλακτικότητα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, προσπαθώντας να ισορροπήσουν εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων λόγω της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας, αλλά και της ανόδου των τιμών του πετρελαίου σε πολυετή υψηλά.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με κέρδη 0,5%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να σημειώνει άνοδο 2,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,49% στις 7.466 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,37% στις 14.051 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,23% στις 6.513 μονάδες.

Αν και η κατάσταση στην Ουκρανία είναι επικίνδυνη, με τη χώρα να υποκύπτει σταδιακά στην πολιορκία της Ρωσίας, οι αγορές δείχνουν να παρακολουθούν πιο ψύχραιμα τα τεκταινόμενα, αλλά και την συνεργασία όλου του κόσμου κατά της ρωσικής εισβολής. Πάντως, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, υπέστη σφοδρό βομβαρδισμό την Τετάρτη, ενώ ο δήμαρχος της Χερσώνας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο της βασικής πόλης-λιμάνι στη νότια Ουκρανία. Εάν επιβεβαιωθεί, σηματοδοτεί μια στρατιωτική νίκη για τη Ρωσία.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο γερμανικός όμιλος Kion σημειώνει άλμα 11%, καθώς ικανοποίησε με τα κέρδη του 2021 που ανακοίνωσε, ενώ στον αντίποδα, η αγγλο-ρωσική Polymetal International συνέχισε να υποχωρεί λόγω της ρωσικής έκθεσής της, σημειώνοντας πτώση άνω του 20%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές