Στο κενό έπεσε μία ακόμη προσπάθεια ανάκαμψης των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες όχι μόνο έχασαν τα πρωινά τους κέρδη, αλλά έκλεισαν με σημαντικές απώλειες, στη σκιά του αδιεξόδου που διαφαίνεται στη Ρώσο-ουκρανική κρίση, μετά και τις νέες δηλώσεις των Β. Ζελένσκι και Β. Πούτιν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 2%, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στο +0,5%. Ο κλάδος της κοινής οφελείας έκλεισε με απώλειες 3,5%, ενώ εκείνος των βασικών πόρων σημείωσε άνοδο 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 2,57% στις 7.238 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 2,16% στις 13.698 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,84% στις 6.378 μονάδες.

Επικίνδυνη κατάσταση

Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει επικίνδυνη, με τη χώρα να υποκύπτει σταδιακά στην πολιορκία της Ρωσίας. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, υπέστη σφοδρό βομβαρδισμό την Τετάρτη, ενώ ο δήμαρχος της Χερσώνας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο της βασικής πόλης-λιμάνι στη νότια Ουκρανία. Εάν επιβεβαιωθεί, σηματοδοτεί μια στρατιωτική νίκη για τη Ρωσία.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο γερμανικός όμιλος Kion σημείωσε άλμα 11%, καθώς ικανοποίησε με τα κέρδη του 2021 που ανακοίνωσε, ενώ στον αντίποδα, η αγγλο-ρωσική Polymetal International συνέχισε να υποχωρεί λόγω της ρωσικής έκθεσής της, σημειώνοντας πτώση άνω του 37%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης PMI υπηρεσιών και μεταποίησης βρέθηκε στις 55,5 μονάδες τον Φεβρουάριο, μετά το χαμηλό 11 μηνών του Ιανουαρίου, στις 52,3 μονάδες. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, η βελτίωση του πιθανόν να είναι πρόσκαιρη καθώς δεν αποτυπώνονται οι νέες εξελίξεις της ρωσο-ουκρανικής κρίσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές