Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με την γεωπολιτική κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον αλλά και να καθορίζει τις κινήσεις των επενδυτών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται αυτήν την ώρα με οριακές διακυμάνσεις, αν και άρχισε τις συναλλαγές στο -0,9%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να χάνει 2,3% και της ενέργειας να κερδίζει 2,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,51% στις 7.369 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,79% στις 13.798 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,34% στις 6.374 μονάδες.

Σημαντικός καταλύτης της αγοράς είναι σήμερα και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, με το brent παράδοσης Μαΐου να σημειώνει άλμα 7% στα 112 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό παράδοσης Απριλίου σημειώνει άνοδο πάνω από 6% στα 110,81 δολάρια το βαρέλι. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε την Τρίτη ότι θα απελευθερώσει 60 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα παγκόσμια αποθέματα, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τον τρέχοντα περιορισμό εφοδιασμού.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, στο επίκεντρο της πτώσης βρίσκεται ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, με τη γαλλική Renault και τη σουηδική Volvo να σημειώνουν απώλειες άνω του 3%, καθώς υποχρεώνονται να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στη ρωσική οικονομία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές