Η στήριξη από τον ενεργειακό κλάδο συνεχίζεται και σήμερα στη Wall Street, η οποία κινείται σήμερα ήπια ανοδικά, καθώς στο περιθώριο της γεωπολιτικής κρίσης βρίσκει θετική και την σταθεροποίηση που εμφανίζει η αγορά ομολόγων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,54% στις 34.075 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,50% στις 4.408 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,28% στις 13.790 μονάδες.

Για μία ακόμη ημέρα η Wall Street βρίσκει σημαντικές στηρίξεις από την άνοδο του πετρελαίου, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου αναφοράς West Texas Intermediate παραμένουν πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι. Επίσης, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου δείχνει να σταθεροποιείται στα επίπεδα του 1,87%, αποτυπώνοντας μια προσπάθεια εξομάλυνσης των κινήσεων αναζήτησης ασφαλών περιουσιακών στοιχείων.

Το μεγάλο ερώτημα

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι εάν η Wall Street είναι κοντά ή έχει ήδη βρει τον πάτο της για το έτος. «Παρά τα δύσκολα γεγονότα στην Ουκρανία, οι παγκόσμιες αγορές έχουν δείξει κάποια σημάδια σταθεροποίησης”, αναφέρουν οι αναλυτές της Citigroup. Βέβαια, δεν λείπουν και οι αναλυτές που προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη χρονιά, καθώς η αγορά ακολουθεί τις αναμενόμενες αυξήσεις επιτοκίων και την αυστηροποίηση της πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Best Buy σημειώνουν άνοδο 8% αφού η αλυσίδα λιανεμπορίου ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της αγοράς για την κερδοφορία της, ενώ αύξησε και το μέρισμά της.

Στα μάκρο της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν στις 215.000. Το μέγεθος ήταν χαμηλότερο από τις 225.000 που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τον Dow Jones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street