Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ρωσίας κατά έξι βαθμίδες στην κατηγορία «junk» προχώρησαν οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Moody’s.

Οι οίκοι εκτιμούν ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση κατά της Μόσχας, για την εισβολή στην Ουκρανία, θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Ρωσίας να  εξυπηρετήσει το χρέος της και πως θα αποδυναμώσουν την οικονομία της.

Η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ρωσίας σε «Β» από «ΒΒΒ» και θέτει την αξιολόγηση σε «rating watch negative».

Η Moody’s ανέφερε πως υποβαθμίζει την αξιολόγηση της Ρωσίας σε «Β3» από «Baa3» επικαλούμενη τις σοβαρές κυρώσεις που έχουν επιβάλλει χώρες της Δύσης στη Ρωσία, ενώ σημειώνει πως η αξιολόγηση παραμένει υπό εξέταση για περαιτέρω υποβάθμιση.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα η S&P μείωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας σε ξένο νόμισμα σε «BB+» από «BBB-» και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να χαμηλώσει περαιτέρω τις αξιολογήσεις της, μόλις γίνουν πιο σαφείς οι μακροοικονομικές επιπτώσεις των κυρώσεων.

«Κατά την άποψή μας, οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ικανότητα του ρωσικού τραπεζικού τομέα να λειτουργεί ως χρηματοοικονομικός διάμεσος για το διεθνές εμπόριο», ανέφερε η S&P. Μείωσε επίσης τη βαθμολογία της Ουκρανίας σε «Β-» από «Β».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή