Σχέδιο νόμου κατέθεσαν δύο Ρώσοι βουλευτές στη Δούμα, σύμφωνα με το οποίο όσοι συλλαμβάνονται στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ρωσία θα καλούνται σε στρατιωτική θητεία και μάλιστα θα αποστέλλονται στο μέτωπο της Ουκρανίας.

«Πρόκειται για ανθρώπους στη χώρα μας που δεν συμφωνούν με την στρατιωτική επιχείρηση και οι οποίοι είναι πρόθυμοι να παραβιάσουν το νόμο (κατά των διαδηλώσεων) με στόχο να τον σταματήσουν» αναφέρει το κείμενο. Επομένως θα πρέπει να στέλνονται για στρατιωτική θητεία στην Ουκρανία «για να δουν τα γεγονότα με τα δικά τους μάτια» αναφέρεται. Μάλιστα, ο στόχος είναι η στρατιωτική θητεία να εκτελείται κυρίως στις ρωσόφωνες περιοχές του Ντονμπάς.

Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε από τους βουλευτές Αντρέι Λουγκοβόι και Γιάροσλαβ Νίλοφ, αλλά για να επικυρωθεί θα πρέπει να περάσει από αμφότερα τα σώματα της βουλής και κατόπιν να προσυπογραφεί από τον πρόεδρο Πούτιν. Και ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει είναι ενδεικτικό του κλίματος πόλωσης που έχει καλλιεργηθεί στη Ρωσία.

Χιλιάδες Ρώσοι έχουν συμμετάσχει στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που έχουν οργανωθεί τις τελευταίες ημέρες στη Μόσχα και άλλες πόλεις, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την εισβολή στην «αδελφή» Ουκρανία. Οι διαδηλώσεις αυτές θεωρούνται παράνομες δεδομένου πως δεν έλαβαν έγκριση από τις αρχές, όπως ορίζει η νομοθεσία. Οι διαδηλωτές έχουν συγκρουστεί με τις αστυνομικές αρχές και σημαντικός αριθμός πολιτών έχει συλληφθεί. Ακτιβιστικές οργανώσεις ανεβάζουν τον αριθμό όσων έχουν συλληφθεί από την περασμένη Πέμπτη σε πάνω από 5.000 άτομα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα