Εκρηκτική αύξηση καταγράφουν τα αιτήματα για το άνοιγμα λογαριασμών σε υποκατάστημα μιας κινεζικής κρατικής τράπεζας στη Μόσχα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters  επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, καθώς οι επιχειρήσεις της χώρας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις διεθνείς κυρώσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Τις τελευταίες ημέρες, 200-300 εταιρείες μας προσέγγισαν, θέλοντας να ανοίξουν νέους λογαριασμούς», είπε στο Reuters, η πηγή που εργάζεται στο υποκατάστημα μιας κινεζικής κρατικής τράπεζας στη Μόσχα και έχει άμεση γνώση των λειτουργιών της.

Αρνήθηκε να κατονομαστεί ή να κατονομάσει την τράπεζά του, καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλήσει με μέσα ενημέρωσης.

Δεν ήταν σαφές πόσο διαδεδομένη ήταν η ρωσική ζήτηση για νέους λογαριασμούς σε κινεζικές τράπεζες, αλλά η πηγή είπε στο Reuters ότι πολλές από τις εταιρείες που αναζητούν νέους λογαριασμούς συναλλάσσονται με την Κίνα και ότι ανέμενε να αυξηθούν οι συναλλαγές σε γιουάν από τέτοιες εταιρείες.

Στη Μόσχα λειτουργούν αρκετές κινεζικές κρατικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Industrial & Commercial Bank of China , Agricultural Bank of China, Bank of China και China Construction Bank.

Η China Construction Bank αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι άλλες τρεις κινεζικές κρατικές τράπεζες δεν απάντησαν στο αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Ένας Κινέζος επιχειρηματίας με μακροχρόνιους δεσμούς με τη Ρωσία, ο οποίος επίσης δεν ήθελε να κατονομαστεί, είπε ότι πολλές ρωσικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται σχεδιάζουν τώρα να ανοίξουν λογαριασμούς σε γιουάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή