Την αναστολή όλων υπηρεσιών της στη Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο η PayPal, ανεβάζοντας τον αριθμό των εταιρειών που αποχωρούν από τη χώρα στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα μετά την απόφαση της να εισβάλει στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Ποιες εταιρίες κολοσσοί αποχώρησαν από τη Ρωσία [λίστα]

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, αναστέλλουμε τις υπηρεσίες PayPal στη Ρωσία», δήλωσε ο Νταν Σούλμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της PayPal, σε επιστολή που απευθυνόταν στην ουκρανική κυβέρνηση.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον υπουργό ψηφιακού μετασχηματισμού της Ουκρανίας, Μικαϊλο Φεντόροφ, ο οποίος έχει πιέσει τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Apple  και της Microsoft , να κόψουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία.

«Λοιπόν τώρα είναι επίσημο: Η PayPal κλείνει τις υπηρεσίες του στη Ρωσία επικαλούμενος την επιθετικότητα της Ουκρανίας», έγραψε ο Φεντόροφ το Σάββατο. ″Σας ευχαριστούμε @PayPal για την υποστήριξή σας!”

Ένας εκπρόσωπος της PayPal επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κλείνει στη Ρωσία. Η εταιρεία «θα συνεχίσει να εργάζεται για την επεξεργασία των αναλήψεων πελατών για χρονικό διάστημα, διασφαλίζοντας ότι τα υπόλοιπα των λογαριασμών διασκορπίζονται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο CNBC.

Ο επεξεργαστής πληρωμών είχε ήδη διακόψει τις εγχώριες υπηρεσίες στη Ρωσία το 2020. Αυτή η τελευταία ενέργεια σχετίζεται με τις υπόλοιπες δραστηριότητές του στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών αποστολής και λήψης και της δυνατότητας διεθνών μεταφορών μέσω της πλατφόρμας εμβασμάτων Xoom του PayPal.

Η PayPal είναι ο τελευταίος οργανισμός πληρωμών που διέκοψε τους δεσμούς με τη Ρωσία, η οποία αντιμετωπίζει τώρα ένα μπαράζ κυρώσεων από τη Δύση λόγω της απόφασης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή