Με στόχο να γίνει η πρωτεύουσα του Bitcoin της Ευρώπης, το Λουγκάνο της Ελβετίας, έχει δημιουργήσει μια συνεργασία με τον εκδότη stablecoin Tether, προκειμένου να καταστήσει το bitcoin, το Tether και το διακριτικό LVGA Points του Λουγκάνο ως de facto νόμιμο χρήμα στην πόλη.

Η κίνηση υπερβαίνει κατά πολύ τις ενέργειες ορισμένων άλλων ελβετικών καντονιών, που εδώ και αρκετό καιρό δέχονταν κρυπτογράφηση για πληρωμές φόρων. Σε μια κίνηση που μοιάζει κάπως με την κατάσταση του Ελ Σαλβαδόρ , το Λουγκάνο – εκτός από το να επιτρέπει την κρυπτογράφηση για φόρους – στοχεύει να κάνει όλες τις επιχειρήσεις του να χρησιμοποιούν απρόσκοπτα τα κρυπτονομίσματα για καθημερινές συναλλαγές (στο Ελ Σαλβαδόρ, μόνο το bitcoin πληροί τις προϋποθέσεις).

Σε  που φιλοξενήθηκε από τον δήμαρχο του Λουγκάνο, Μικέλε Φολέτι, η κίνηση χαρακτηρίστηκε ως «de facto» νομιμοποίηση, καθώς το ελβετικό φράγκο θα παραμείνει σίγουρα το πραγματικό νόμιμο χρήμα στο Λουγκάνο και αλλού στην Ελβετία.

Ανακοινώθηκαν επίσης σχέδια για το Παγκόσμιο Φόρουμ Bitcoin που θα πραγματοποιηθεί στο Λουγκάνο στις 26-28 Οκτωβρίου.

Η ένατη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας με πληθυσμό λίγο περισσότερο από 62.000, το Λουγκάνο βρίσκεται στο ιταλόφωνο νότιο τμήμα της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto