Για το ζήτημα του εμπάργκο κατά των ρωσικών ενεργειακών προϊόντων θα ψηφίσει, ίσως και απόψε, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

To πρακτορείο επικαλούμενο πηγές από το Κογκρέσο υποστηρίζει πως το κείμενο της νομοθετικής πρότασης είναι σχεδόν έτοιμο και είναι θέμα ωρών να κατατεθεί στην ολομέλεια, ίσως και απόψε. Τα νέα μέτρα θα στρέφονται κατά των ρωσικών εισαγωγών αργού, πετρελαϊκών προϊόντων, άνθρακα και υγροποιημένου φυσικού αερίου.

“Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο πολέμου. Οι δράσεις της Ρωσίας απαιτούν μια ριζική επανεξέταση της αμερικανικής πολιτικής ασφάλειας και της εθνικής και διεθνούς ενεργειακής πολιτικής, που τώρα στηρίζει την Ρωσική Ομοσπονδία επιτρέποντας την αγορά και εισαγωγή ενεργειακών της πόρων” αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κείμενο.

Αν και η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε συζητήσει το θέμα με τους διεθνείς συμμάχους της, κυρίως τους Ευρωπαίους που έχουν εύλογους λόγους να έχουν ενστάσεις, η Ουάσιγκτον προτίθεται να προχωρήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα μόνη της. Μάλιστα, η πίεση που δεχόταν προς την κατεύθυνση αυτή το Οβάλ Γραφείο ήταν τις τελευταίες ημέρες σημαντική από μέλη και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σχέδιο νόμου θα δίνει στον πρόεδρο Μπάιντεν την εξουσία να αυξήσεις τις κυρώσεις κατά προϊόντων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, ενώ θα ζητά από την εκπρόσωπο των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου να επιζητήσει την εκδίωξη της Ρωσίας από τον διεθνή οργανισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή