Τα επαγγέλματα στα οποία η γυναικεία απασχόληση υπερέχει σε ποσοστό εκείνης των ανδρών δεν είναι πολλά στατιστικά. Ένας, όμως, από τους χώρους όπου συμβαίνει -έστω και με μικρή διαφορά- είναι αυτός των επαγγελμάτων που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης: EE: Στην Ελλάδα το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης των γυναικών

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Eurostat, το 2020, μεταξύ των ατόμων ηλικίας 15 ετών και άνω που εργάζονται ως επαγγελματίες στην προστασία του περιβάλλοντος, το ποσοστό των γυναικών ξεπέρασε ελαφρώς το ποσοστό των ανδρών καθώς ανήλθε σε 50,5%.

Στην οκταετία 2012 έως 2020, το μερίδιο των γυναικών που εργάζονται ως επαγγελματίες προστασίας του περιβάλλοντος κυμάνθηκε με μικρές αυξομειώσεις φτάνοντας στο υψηλότερο ποσοστό το 2019 –πρώτη χρονιά που ξεπέρασε εκείνο των ανδρών- στο 50,7% έναντι 49,3% των ανδρών.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία (τρίτο τρίμηνο του 2021) δείχνουν ότι υπήρχαν 54.230 γυναίκες που εργάζονταν ως επαγγελματίες προστασίας του περιβάλλοντος, έναντι 49.580 ανδρών, δηλαδή 4.650 περισσότερες γυναίκες που σημαίνει 5,9 γυναίκες επί τοις χιλίοις σε επίπεδο εργαζομένων γυναικών, έναντι 4,6% επί τοις χιλίοις για τους άνδρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας