Έντονη νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος έχει πυροδοτήσει ήδη ένα ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων.

Στις ασιατικές αγορές, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,33%, ο  Shanghai composite στην ηπειρωτική Κίνα υποχώρησε 0,96% και ο Shenzhen υποχώρησε 0,981%.

Ο δείκτης CSI 300, ο οποίος παρακολουθεί τις μεγαλύτερες μετοχές που είναι εισηγμένες στην ηπειρωτική χώρα, υποχώρησε 0,7%. Και οι τρεις δείκτες είχαν υποχωρήσει νωρίτερα περισσότερο από 3% ο καθένας.

Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι ο πληθωρισμός παραγωγών της Κίνας αυξήθηκε τον Φεβρουάριο, με τον δείκτη τιμών παραγωγού να αυξάνεται κατά 8,8% από έτος σε έτος για τον συγκεκριμένο μήνα. Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου συγκρίθηκαν με την άνοδο 9,1% του Ιανουαρίου σε ετήσια βάση και ήταν κοντά στις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 8,7%.

Αλλού στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,3% στις 24.717,53 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix ήταν κλασματικά χαμηλότερος στις 1.758,89 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκανε άλμα 1,04% και έκλεισε στις 7.053. Στη Νοτιοανατολική Ασία, ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης σημείωσε άνοδο 1,29% στις απογευματινές συναλλαγές.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας κέρδισε 0,1%.

Κλειστές είναι οι αγορές στη Νότια Κορέα την Τετάρτη λόγω των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης