Οι τιμές του αργού Brent θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 175 δολάρια ανά βαρέλι τους επόμενους μήνες, εάν τα δύο τρίτα των θαλάσσιων εξαγωγών πετρελαίου της Ρωσίας περιοριστούν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία , με την παγκόσμια οικονομία να αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στον ενεργειακό εφοδιασμό, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Η απώλεια 2 εκατομμυρίων βαρελιών/ημέρα από τα 6 εκατομμύρια βαρέλια/ημέρα θαλάσσιου αργού πετρελαίου και εξαγωγών προϊόντων της Ρωσίας πιθανότατα θα έφερνε τις τιμές των συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Brent στα 145 δολάρια/β. ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύουμε ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνηση μια δυνητικά μεγάλη πτώση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου που θα επανασχεδιάσει τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη», ανέφερε η τράπεζα, σημειώνοντας ότι η απελευθέρωση έκτακτων αποθεμάτων πετρελαίου, η υψηλότερη παραγωγή του ΟΠΕΚ, αλλά και η άρση των κυρώσεων στο Ιράν θα αποτύχουν να καλύψουν το έλλειμμα εφοδιασμού.

«Ενώ όλα αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αντιστάθμιση μιας σημαντικής μείωσης των ρωσικών θαλάσσιων εξαγωγών, θα άφηναν την παγκόσμια αγορά πετρελαίου χωρίς απόθεμα ασφαλείας».

Η Goldman είπε ότι η τρέχουσα πρόβλεψή της για βασικές περιπτώσεις είναι για διακοπή 1,6 εκατομμυρίων b/d στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου λόγω πραγματικών ή επικίνδυνων κυρώσεων στη Ρωσία. Ως αποτέλεσμα, η τράπεζα είπε ότι αύξησε την πρόβλεψή της για την τιμή του Brent για το 2022 στα 135 $/b, με την πρόβλεψή της για το 2023 τώρα στα $115/b, από 98 $/b και $105/b αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές