Ισχυρό rebound καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις σημαντικές απώλειες των τελευταίων ημερών, συμπαρασύροντας σε κέρδη που αγγίζουν το 4% και το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ ανοδικά άνοιξαν και τα αμερικανικά futures.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άλμα 3,5%, με τις μετοχές του κλάδου των ταξιδιών και της αναψυχής να ενισχύονται κατά 5,4% και τα κέρδη του τραπεζικού κλάδου να είναι επίσης σε υψηλά επίπεδα.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 2,06% στις 7.108,6 μονάδες. Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 5,38 % στις 13.524,56 μονάδες και γαλλικός CAC 40 διαμορφώνεται στις 6246,87 με κέρδη 4,76%

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη για μηνύματα σχετικά με το πώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσεγγίζουν τον πληθωρισμό και τις νέες προκλήσεις που θέτει η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Σημαντικά κέρδη και στο ΧΑ

Εντονα ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών ύστερα από τη μεγάλη χθεσινή βουτιά.

Θετικά επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα η ισχυρή ανάκαμψη στις μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης. Τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη Τιμών πλησιάζουν το 4%,  στο πεδίο των 820 μονάδων με τον τραπεζικό κλάδο να δίνει τον τόνο, καταγράφοντας κέρδη κατά 6,9% .

Σημαντική άνοδο δείχνουν τα futures

Αλλά και τα αμερικανικά futures άνοιξαν με σημαντικά κέρδη, μετά από μια ακόμα ασταθή συνεδρίαση την Τρίτη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones αυξήθηκαν 500 μονάδες, ή περίπου 1,5%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 σημείωσαν άνοδο 1,7% και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq 100 κέρδισαν 2,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές