Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις που θα έχει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Παράγοντες της αγορές επισημαίνουν ότι αρκετοί εκμεταλλεύτηκαν την μεγάλη πτώση των προηγούμενων ημερών προκειμένου να λάβουν θέση σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άλμα 2,1% στις πρώτες συναλλαγές, με τις τράπεζες να κερδίζουν 3,6%, καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 1,88% στις 7.094,71 μονάδες. Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 3,7% στις 13.296,76 μονάδες και γαλλικό CAC 40 διαμορφώνεται στις 6.195,6 με κέρδη 3,9%

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη για μηνύματα σχετικά με το πώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσεγγίζουν τον πληθωρισμό και τις νέες προκλήσεις που θέτει η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Τα εταιρικά κέρδη συνέχισαν να καταγράφουν κέρδη σε όλη την Ευρώπη, με τις Vivendi, Adidas, Continental, Deutsche Post, L&G και Prudential μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που  προχώρησαν σε ανακοινώσεις την Τετάρτη.

Οι μετοχές της Adidas κέρδισαν 6,7% , ενώ η Deutsche Post DHL σημείωσε άνοδο 4,6%

Στην κορυφή του Stoxx 600, οι μετοχές της Polymetal International σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 44% μετά την ανακοίνωση του αγγλο-ρωσικού ανθρακωρύχου ότι όλες οι δραστηριότητές του στη Ρωσία και το Καζακστάν συνεχίστηκαν απρόσκοπτα, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι στοχευμένες κυρώσεις εναντίον της είναι απίθανες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές