Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με κυρώσεις άνευ προηγουμένου και τη βουτιά που καταγράφει το ρούβλι, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναστέλλει την πώληση ξένων νομισμάτων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ 9 Μαρτίου και 9 Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές τράπεζες «δεν θα μπορούν να πουλήσουν ξένα νομίσματα σε πολίτες», ανέφερε η κεντρική τράπεζα, προσθέτοντας ότι θα είναι δυνατή η ανταλλαγή μετρητών με ρούβλια ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε ποσό.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μέτρου, οι αναλήψεις μετρητών από λογαριασμούς ξένου νομίσματος σε ρωσικές τράπεζες θα περιορίζονται στα 10.000 δολάρια. Τυχόν αναλήψεις πάνω από αυτό το ποσό θα μετατρέπονται σε ρούβλια με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η τράπεζα είπε ότι οι πελάτες όλων των τραπεζών μπορούν ακόμα να λαμβάνουν κεφάλαια από τις καταθέσεις ή τους λογαριασμούς τους σε ξένο νόμισμα, αλλά σημείωσε ότι μπορεί να χρειαστούν «αρκετές ημέρες» για να μεταφερθεί το απαιτούμενο ποσό μετρητών σε ένα συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας σημείωσε ότι οι έλεγχοι στα νομίσματα έγιναν αυστηρότεροι λόγω των δυτικών κυρώσεων που πάγωσαν μεγάλο μέρος των αποθεμάτων της σε σκληρό νόμισμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή