Ανοδικά κινείται και σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έπειτα από το χθεσιονό άλμα. Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις σημερινές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται κατά 0,44% φθάνοντας τις 826,62 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: O Τραπεζικός Δείκτης σέρνει τον χορό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,29%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,79%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (+3,82%), της  Elvalhalcor (+1,63%), της Σαράντης (+1,40%) και του ΟΤΕ (+1,08%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-2,64%), της Coca Cola HBC (-1,48%) και της Alpha Bank (-0,85%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+5,55%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,05%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-1,30%) και των Τραπεζών (-0,62%).

Ανοδικά κινούνται 49 μετοχές, 19 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου +20,60% και Reds +9,00%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πειραιώς -2,64% και Έλαστρον, -1,71%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες