Με ισχυρή ανοδική αντίδραση +4,22% εις πείσμα του κακού κλίματος των τελευταίων ημερών, ο Γενικός Δείκτης επανακατάκτησε το οχυρό των 800 μονάδων (κλείσιμο στις 822,97 ). Αρωγοί σε αυτό ήταν αφενός η γενικευμένη κίνηση από τις ευρωαγορές (DAX40 +6%, CAC40 +5,30%), αφετέρου δε η πολύ πιεσμένη εικόνα των τραπεζικών μετοχών που λειτούργησε καταλυτικά στα αυξημένα αντανακλαστικά των αγοραστών. Ενδεικτικό της πρωτοκαθεδρίας του τραπεζικού δείκτη ήταν τόσο τα ανώτερα πρόσημα από όλον τον 25αρη (ΠΕΙΡ +9,32%, ΕΤΕ +7,71%, ΑΛΦΑ +8,42% και ΕΥΡΩΒ +6,96%) όσο και η συναλλακτική δραστηριότητα, με τις 4 συστημικές να απορροφούν σχεδόν τον μισό τζίρο στο ταμπλό.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο ΓΔ πήρε μία ανάσα από το άγριο σφυροκόπημα των πωλητών προσεγγίζοντας την πρώτη αντίσταση των 832 μονάδων, της οποίας η ισχύς θα εξαρτηθεί καθολικά από τις εξελίξεις στο μείζον γεωστρατηγικό ζήτημα.

Αυτό επιβεβαιώνεται εξάλλου από την επιχειρηματολογία των μέτριων όγκων που απορροφήθηκαν σήμερα, συγκρινόμενοι βεβαίως με τους αντίστοιχους υψηλότατους των τελευταίων πτωτικών συνεδριάσεων.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που μπορεί να συναχθεί ως ασφαλές συμπέρασμα είναι η εκθετική αύξηση της μεταβλητότητας, μία παρατήρηση που αρμόζει μεν στην περίσταση, υποδεικνύει δε τη σοβαρότητά της.

Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι τα σήματα από την ανάλυση των επιμέρους μετοχών είναι μικτά, καθώς κάποιες όχι μόνο έχουν σταθεί αξιοπρεπώς με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, αλλά έχουν κρατήσει και την προ καιρού αποκτηθείσα ανοδικότητα (ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛ, ΚΡΙ κ.ά.), ενώ κάποιες άλλες έχουν βυθιστεί σε χαμηλά επίπεδα πολλών μηνών (ΕΕΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΛΠ, ΤΙΤΑΝΑΣ κ.ά.).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News