Οι κυρώσεις που επέβαλε το Λονδίνο σε βάρος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και έξι ακόμα Ρώσων ολιγαρχών δεν ισχύουν στην Πορτογαλία λόγω του Brexit, έκρινε σκόπιμο να διευκρινίσει το απόγευμα της Πέμπτης το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Σε δήλωση που εστάλη στο Reuters, διευκρινίζεται επίσης ότι οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών λόγω της εισβολής στην Ουκρανία δεν περιλαμβάνουν την ανάκληση της απόδοσης υπηκοότητας σε κάποιο πρόσωπο.

Πορτογάλος από το 2021

Ο Αμπράμοβιτς έγινε Πορτογάλος πολίτης πέρυσι βάσει νόμου που προσέφερε πολιτογράφηση σε απογόνους Σεφαραδιτών Εβραίων οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την Ιβηρική χερσόνησο στα τέλη του 15ου αιώνα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει δώσει εντολή στους δανειστές να παγώσουν τους λογαριασμούς φυσικών και νομικών οντοτήτων τις οποίες στοχοποιούν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οι κυρώσεις

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη η κυβέρνηση της Βρετανίας αποφάσισε την επιβολή κυρώσεων κατά επτά μεγάλων Ρώσων επιχειρηματιών, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις οποίες περιλαμβάνονται η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Όπως γνωστοποιήθηκε, μέσα στους επτά Ρώσους βρίσκεται και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Η λίστα, σύμφωνα με το BBC, περιλαμβάνει επίσης τους δισεκατομμυριούχους Igor Sechin και Oleg Deripaska, που θεωρούνται και οι δύο σύμμαχοι του Πούτιν.

Εμπλοκή

Με την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας να αποφασίζει να «παγώσει» ό,τι συνδέεται με τον Αμπράμοβιτς, η Τσέλσι, η ομάδα του Λονδίνου που κατέχει ο Ρώσος μεγιστάνας, βρίσκεται πλέον «με την πλάτη στον τοίχο».

Και αυτό γιατί μπορεί η να λαμβάνει μια ειδική άδεια για να συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά στην Premier League, έχει όμως τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα δικά της χρήματα, τα οποία έχει κερδίσει από τις διοργανώσεις και τους χορηγούς.

Έτσι, ο Αμπράμοβιτς δεν μπορεί να προχωρήσει στην πώληση του συλλόγου, ενώ δεν έχει τη δυνατότητα να βάλει τίποτα στην τσέπη του.

«Στον πάγο»

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αλλάζει εντελώς τα δεδομένα και βάζει σε μπελάδες τόσο τον Ρώσο μεγιστάνα όσο και την Τσέλσι, η οποία μάλιστα δεν μπορεί ούτε εισιτήρια να πουλήσει, καθώς μόνο οι κάτοχοι διαρκείας θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση εντελώς.

Παράλληλα ο σύλλογος δεν θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μεταγραφές, αλλά ούτε καν σε ανανεώσεις συμβολαίων, που σημαίνει πως οι Αθπιλικουέτα, Κρίστενσνεν και Ρούντιγκερ θα αποχωρήσουν εφόσον δεν αλλάξει κάτι, καθώς τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται στο τέλος της φετινής σεζόν!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή