«Βόμβα» που αλλάζει τα δεδομένα από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας και τον Μπόρις Τζόνσον. Με επίσημη ενημέρωση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως προχωράει σε κυρώσεις κατά επτά μεγάλων ρώσων επιχειρηματιών, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις οποίες περιλαμβάνονται η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Όπως γνωστοποιήθηκε, μέσα στους επτά Ρώσους βρίσκεται και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Η λίστα, σύμφωνα με το BBC, περιλαμβάνει επίσης τους δισεκατομμυριούχους Igor Sechin και Oleg Deripaska, που θεωρούνται και οι δύο σύμμαχοι του Πούτιν.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν ασφαλή καταφύγια» για όσους υποστήριξαν την εισβολή, προσθέτοντας πως «οι σημερινές κυρώσεις είναι το τελευταίο βήμα στην ακλόνητη υποστήριξη του Ην. Βασιλείου προς τον ουκρανικό λαό. Θα είμαστε αδίστακτοι στην καταδίωξη εκείνων που επιτρέπουν τη δολοφονία αμάχων, την καταστροφή νοσοκομείων και την παράνομη κατοχή κυρίαρχων συμμάχων».

Η Τσέλσι

Ωστόσο φαίνεται πως η υπόθεση επηρεάζει άμεσα και την Τσέλσι, καθώς η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισε να «παγώσει» ό, τι συνδέεται με τον Αμπράμοβιτς, που σημαίνει πως αυτή τη στιγμή η ομάδα του Λονδίνου βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Σύμφωνα με την ίδια την ανακοίνωση, η Τσέλσι έχει μια ειδική άδεια για να συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά στην Premier League, ενώ έχει και τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να χρησιμοποιεί μονάχα τα δικά της χρήματα, τα οποία έχει κερδίσει μόνη της, από τις διοργανώσεις και τους χορηγούς.

Εδώ είναι ωστόσο που το θέμα «καίει» περισσότερο. Διότι ο Αμπράμοβιτς αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να προχωρήσει στην πώληση του συλλόγου και δεν έχει τη δυνατότητα να βάλει τίποτα στην τσέπη του!

Μια εξέλιξη που αλλάζει εντελώς τα δεδομένα και βάζει σε μπελάδες, τόσο τον ρώσο μεγιστάνα, όσο και την Τσέλσι, η οποία μάλιστα δεν μπορεί ούτε εισιτήρια να πουλήσει, καθώς μόνο οι κάτοχοι διαρκείας θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση εντελώς.

Παράλληλα ο σύλλογος δεν θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μεταγραφές, αλλά ούτε καν σε ανανεώσεις συμβολαίων, που σημαίνει πως οι Αθπιλικουέτα, Κρίστενσνεν και Ρούντιγκερ θα αποχωρήσουν εφόσον δεν αλλάξει κάτι, καθώς τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται στο τέλος της φετινής σεζόν!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport