H αλλαγή πλεύσης της Deutsche Bank σε σχέση με την παραμονή που τελικά εξελίχτηκε σε αποχώρηση από τη Ρωσία, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, οδήγησε σε άνοδο ώς και 8% της μετοχής της τη Δευτέρα.

Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, μία ημέρα αφότου ο οικονομικός διευθυντής της είχε δηλώσει ότι δεν θα ήταν «πρακτικό» να αποχωρήσει από τη χώρα.

«Όπως και ορισμένες άλλες διεθνείς τράπεζες, και σύμφωνα με τις νομικές και ρυθμιστικές μας υποχρεώσεις, βρισκόμαστε στη διαδικασία εκκαθάρισης της υπόλοιπης δραστηριότητάς μας στη Ρωσία, ενώ βοηθάμε τους μη Ρώσους πολυεθνικούς πελάτες μας να μειώσουν τις δραστηριότητές τους», ανέφερε η τράπεζα στην ανακοίνωση αποχώρησής της. «Δεν θα υπάρξει καμία νέα δραστηριότητα στη Ρωσία», κατέληξε η γερμανική τράπεζα.

Η απόφαση της Deutsche Bank ακολουθεί παρόμοιες επιλογές της Goldman Sachs, της JPMorgan Chase και της HSBC, οι οποίες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα τερματίσουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, ακολουθώντας κι αυτές μια σειρά από μεγάλες εταιρείες που έχουν αποχωρήσει από τη ρωσική επικράτεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή