Η Deutsche Bank θεωρεί ότι δεν είναι «πρακτικό» να κλείσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, παρά τις παρόμοιες κινήσεις μεγάλων εταιρειών, μεταξύ των οποίων και τραπεζών, που επιδιώκουν να αποστασιοποιηθούν από τη χώρα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο CNBC, ο οικονομικός διευθυντής της γερμανικής τράπεζας υπερασπίστηκε την απόφαση, λέγοντας ότι είναι καθήκον της να φροντίζει τους πελάτες που εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Goldman Sachs δήλωσε την Πέμπτη ότι τερματίζει τις δραστηριότητές της στη χώρα, ενώ τη Δευτέρα η HSBC είπε στο προσωπικό να σταματήσουν τις συναλλαγές τους με ρωσικές τράπεζες.

«Είμαστε εκεί για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας. Και έτσι, για πρακτικούς λόγους, αυτή δεν είναι μια επιλογή που είναι διαθέσιμη σε εμάς», είπε ο James von Moltke.

Ο Von Moltke πρόσθεσε ότι η τράπεζα θα ήταν πρόθυμη να επανεξετάσει τη θέση της εάν η πολιτική κατάσταση κλιμακωθεί περαιτέρω και οι πελάτες της στη Ρωσία —κυρίως πολυεθνικές— σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα.

«Φυσικά, θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται αυτή η κατάσταση και να εξετάσουμε το αποτύπωμά μας στη Ρωσία» πρόσθεσε.

«Καθώς αυτή η [παρουσία πελατών] μειώνεται, τόσο θα μειώνεται και η παρουσία μας στη Μόσχα».

Ο Von Moltke πάντως, δεν κατονόμασε κανέναν από τους πελάτες της τράπεζας στη Ρωσία.

Η ρωσική έκθεση «πολύ περιορισμένη»

Ο Von Moltke είπε ότι η τράπεζα είχε διαχειριστεί τον κίνδυνο αγοράς «αρκετά επιτυχημένα» στις πρώτες μέρες του πολέμου και σημείωσε ότι συνεργαζόταν στενά με τους πελάτες για να διαχειριστεί την απάντησή τους.

«Η αγορά θα αντιδρά πάντα σε μια κρίση και στα σενάρια που εκτυλίσσονται και θα εξετάζει πρώτα τα αρνητικά σενάρια. Νομίζω ότι τότε, με την πάροδο του χρόνου, είμαστε σε θέση να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες, μπορούμε να μιλήσουμε για την πορεία μας», είπε.

Η Deutsche Bank έχει «καεί» στο παρελθόν στη Ρωσία. Το 2015, απέσυρε τις δραστηριότητές της στην επενδυτική τραπεζική στη χώρα μετά από έρευνα για ενδεχόμενο ξέπλυμα χρήματος από Ρώσους πελάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή