Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο ενός προεδρικού ταξιδιού στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

Και όπως επισημαίνει το CNBC, μια επίσκεψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα ενίσχυε την προσπάθεια στήριξης των αμερικανικών συμμαχιών στην Ευρώπη καθώς κλιμακώνεται η βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Από την έναρξη της απρόκλητης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Μπάιντεν έχει διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση των συμμάχων του ΝΑΤΟ και των χωρών της G-7 για να αντιμετωπίσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό οικονομικών κυρώσεων και στρατιωτικής αποτροπής.

Εάν επρόκειτο να επισκεφθεί την Ευρώπη, ο Μπάιντεν πιθανότατα θα επισκεπτόταν τις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την τοποθεσία της έδρας του ΝΑΤΟ, ανέφερε το NBC News .

Το ΝΑΤΟ έχει μέχρι στιγμής πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις του κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της συμμαχίας και παρέχει αμυντικά όπλα και τακτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος της συμμαχίας, αλλά έχει καθεστώς εταίρου.

Κατά τη δική του παραδοχή, ο Μπάιντεν πέρασε «ώρες και ώρες και ώρες» στο τηλέφωνο τις τελευταίες εβδομάδες με συμμάχους των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο. Οι συνομιλίες κατέληξαν σε ένα άνευ προηγουμένου πακέτο κυρώσεων που στοχεύει να καταστρέψει τη ρωσική οικονομία.

Ωστόσο, καθώς ο Πούτιν κλιμακώνει τη σκληρότητα των επιθέσεων του εναντίον αμάχων στην Ουκρανία και τον πόλεμο παραπληροφόρησης στην πατρίδα του, γίνεται σαφές ότι οι δυτικοί σύμμαχοι θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αλλάξουν τις αποφάσεις της Μόσχας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα