Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων την Τρίτη -πλην του Nikkei-, κάτω από το βάρος της αύξησης των κρουσμάτων στην Κίνα και του προβληματισμού για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά και εν αναμονή της ανακοίνωσης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 6,35% στις απογευματινές συναλλαγές, με τον δείκτη αναφοράς να κλείνει τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016.

Οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ χαρακτηρίστηκαν από αστάθεια σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε περισσότερο από 7% στις πρωινές συναλλαγές και στη συνέχεια πέρασε για λίγο σε θετικό έδαφος πριν καταγράψει τελικά βουτιά 7,46%.

Με τους επενδυτές να ζυγίζουν την προοπτική διαγραφών από τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ, οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ που είναι εισηγμένες και εκεί παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος με την Alibaba να καταγράφει απώλειες 11,5&, την η JD.com 9,94% και την NetEase 7,93%.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Nio, σημείωσε πτώση 10,74% μετά τις απώλειες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, λόγω των φόβων διαγραφής της.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite υποχώρησε περισσότερο από 4% ενώ ο Shenzhen υποχώρησε 3,852%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,91%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διολίσθησε 0,73%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,15% ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 0,79%.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε 2,72%.

Περισσότερο από -5% το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στην Ασία την Τρίτη, με τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent να διολισθαίνουν 5,73% στα 100,77 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης τουWTI υποχώρησαν 5,63% στα 97,21 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης