Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλό δύο εβδομάδων την Τρίτη λόγω των συνεχιζόμενων συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ανησυχιών για τη ζήτηση στην Κίνα μετά την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent υποχώρησαν 4,20 δολ. ή 3,9% στα 102,70 δολ. το βαρέλι μετά την πτώση 5,1% την προηγούμενη ημέρα.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 100 δολαρίων για πρώτη φορά από την 1η Μαρτίου, καταγράφοντας πτώση 4,2% στα 98,71 δολάρια το βαρέλι. Την προηγούμενη ημέρα η πτώση ήταν 5,8%.

«Οι προσδοκίες για θετικές εξελίξεις στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός Ρωσίας-Ουκρανίας ενίσχυσαν τις ελπίδες για χαλάρωση της στενότητας στην παγκόσμια αγορά αργού», δήλωσε ο Toshitaka Tazawa, αναλυτής της Fujitomi Securities Co Ltd.

«Τα νέα lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας COVID-19 στην Κίνα προκάλεσαν επίσης ανησυχίες για την επιβράδυνση της ζήτησης», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) Φατίχ Μπιρόλ προέτρεψε τη Δευτέρα τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες να αντλήσουν περισσότερα για να σταθεροποιήσουν τις αγορές που επηρεάστηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές