Η βουτιά που κατέγραψαν τη Δευτέρα οι τιμές των μετοχών στην Κίνα κόστισε στους μεγιστάνες της χώρας περισσότερα από 53 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόνο μία ημέρα.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο Zhong Shanshan, γνωστός ως ο βασιλιάς του εμφιαλωμένου νερού της Κίνας έχασε 5 δισεκατομμύρια δολάρια,  αν και εξακολουθεί να παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας με περιουσία 60,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Pony Ma της Tencent Holding Ltd. είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 3,3 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Zhong’s Nongfu Spring Co. υποχώρησαν 9,9% στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη από τότε που η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο πριν από 18 μήνες.

Η Tencent σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από το 2011 μετά από μια αναφορά ότι αντιμετωπίζει πρόστιμο ρεκόρ για παραβίαση των κανόνων κατά του ξεπλύματος χρήματος. Ο Πόνυ Μα, κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, είναι τώρα τρίτος με περιουσία 35,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η διολίσθηση των κινεζικών μετοχών επιταχύνθηκε τη Δευτέρα αφότου Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία ζήτησε από το Πεκίνο να βοηθήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία, εγείροντας ανησυχίες για μια αντίδραση κατά των κινεζικών εταιρειών, ενδεχομένως ακόμη και για κυρώσεις.

Με την πτώση της Δευτέρας, οι 76 Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι μεταξύ των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου έχουν χάσει 228 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος — το ένα πέμπτο της συνολικής περιουσίας τους.

Οι μετοχές της Didi Global Inc. υποχώρησαν ρεκόρ 44%, καθώς ο κολοσσός ανέστειλε τις προετοιμασίες για μια αρχική δημόσια προσφορά στο Χονγκ Κονγκ. Ο ιδρυτής του, ο Τσενγκ Γουέι, έχασε την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως