Μπορεί στις ΗΠΑ οι αντιδράσεις στη συμφωνία εξαγοράς των στούντιο της MGM από την Amazon να συνεχίζονται προκαλώντας καθυστερήσεις στη διαδικασία, όμως το μέγα deal στον χώρο της ψυχαγωγίας κατάφερε να πάρει το πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού της Ε.Ε. και μάλιστα δίχως καμία ένσταση ή απαίτηση.

Η είδηση της έγκρισης της συμφωνίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την αμερικανική τεχνολογική εταιρεία, που έχει υψηλά σχέδια για την αξιοποίηση της πλούσιας βιβλιοθήκης ταινιών της Metro-Goldwyn-Mayer.

Συγκεκριμένα σε ένα διάστημα αυξανόμενου ανταγωνισμού ανάμεσα στις πλατφόρμες streaming, η Amazon έκρινε πως είναι αναγκαίο να αποκτήσει πρόσβαση σε νέα προγράμματα. Εξάλλου, ο ίδιος ο Τζεφ Μπέζος είχε δηλώσει ανοιχτά πως θα ήθελε να ασχοληθεί με την κινηματογραφική βιομηχανία.

Η απόκτηση της MGM έναντι 8,45 δισ. δολαρίων ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο και θα προσφέρει στην Amazon πρόσβαση στις θρυλικές ταινίες του James Bond και του Rocky, αλλά και σε μια βιβλιοθήκη με 4.000 κινηματογραφικούς τίτλους και 17.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ωστόσο θα δώσει συνάμα στην εταιρεία την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να δημιουργήσει νέα πρωτογενή προγράμματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή