Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, κοντά στη Φουκουσίμα.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 23:36 τοπική ώρα. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 57 χιλιόμετρα από τις ακτές, σε βάθος 60 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo ο σεισμός προκάλεσε μπλακ άουτ στην παραθαλάσσια πόλη της Σόμα, στην επαρχία της Φουκουσίμα, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές, μεταξύ τους και τμήμα του Τόκιο.


Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους ενός μέτρου για τις επαρχίες Μιγιάκι και Φουκουσίμα, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μακριά από τις ακτές της θάλασσας. Κύμα 20 εκατοστών καταγράφηκε στο Ισινομάκι, στην επαρχία Μιγιάγκι, στις 12:20 τοπική ώρα.

«Υπήρξαν δύο μεγάλες δονήσεις. Το έδαφος έτρεμε τόσο πολύ που τα σταθμευμένα αυτοκίνητα αναπηδούσαν πάνω-κάτω», είπε ένας φύλακας γραφείου στην πόλη Σόμα, στην επαρχία Φουκουσίμα.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να εκτιμήσει την έκταση τυχόν ζημιών μετά τον σεισμό.

Συναγερμός στη Φουκουσίμα

Σύμφωνα με το Reuters, ο σεισμός πυροδότησε συναγερμό για πυρκαγιά σε τουρμπίνα στον ακρωτηριασμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Η Tokyo Electric Power Company (TEPCO) σημείωσε ότι ελέγχει την κατάσταση των αντιδραστήρων, σύμφωνα με το NHK.

Η εταιρεία ανέφερε ότι περίπου 2 εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, περίπου 700.000 μόνο στο Τόκιο.

Πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου επλήγη από τον ισχυρότατο σεισμό των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το 2011, προκαλώντας το τσουνάμι που οδήγησε στην πυρηνική καταστροφή και την χειρότερη διαρροή ραδιενέργειας παγκοσμίως μετά το Τσερνομπίλ.

Οι αρχές κάλεσαν την κοινή γνώμη να παραμείνει σε επιφυλακή, περιμένοντας πως θα ακολουθήσουν πολλαπλοί και ισχυροί μετασεισμοί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται