Η πρόταση εξαγοράς της Avast από την NortonLifeLock, ύψους 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συναντά εμπόδια μετά την ανακοίνωση της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής ότι θα πραγματοποιήσει ενδελεχή έρευνα για το αν η εξαγορά δημιουργεί προβλήματα σε επίπεδο ανταγωνισμού.

Η βρετανική CMA (Competition and Markets Authority) υποστηρίζει ότι η συμφωνία ενδέχεται να βλάψει τον ανταγωνισμό και να οδηγήσει τους Βρετανούς καταναλωτές σε χειρότερες επιλογές σε επίπεδο λογισμικού κυβερνοασφάλειας. Μετά την ανακοίνωση η μετοχή της Avast στο Λονδίνο έχασε 11% της αξίας της.

Η πρόταση εξαγοράς για την Avast, εισηγμένη στο Λονδίνο, από την NortonLifeLock, με έδρα στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, κατατέθηκε τον περασμένο Αύγουστο και στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου οργανισμού κυβερνοασφάλειας που θα εξυπηρετεί περισσότερους από 500 εκατομμύρια καταναλωτές.

Η εκτίμηση της CMA, σύμφωνα με το Reuters, βασίζεται στην αρχική διερεύνηση της υπόθεσης και επισημαίνεται ότι θα ζητηθεί από τις εμπλεκόμενες εταιρείες να καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε να κατευναστούν οι ανησυχίες ή να αντιμετωπίσουν τη σε βάθος διερεύνηση της συμφωνίας.

Διαβάστε ακόμη: Όταν το freemium θέλει να γίνει premium

Η NortonLifeLock σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «έκπληξη» και ότι όλη αυτή η διαδικασία θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία πλέον αναμένεται να ολοκληρωθεί από τα μέσα έως τα τέλη του 2022. Σημειώνεται ότι η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για ολοκλήρωση μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Η Avast από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί ότι η συμφωνία «μόνο θα ωφελήσει τους καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο». Σημειώνεται ότι «πράσινο φως» για την εξαγορά έχουν δώσει ήδη οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές Ισπανίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Γερμανίας.

Η Avast ιδρύθηκε στην Τσεχία και θεωρείται μία πρωτοπόρος εταιρεία «freemium», δηλαδή διάθεση δωρεάν των βασικών χαρακτηριστικών του λογισμικού κυβερνοασφάλειας με τις πρόσθετες υπηρεσίες να παρέχονται μετά από πληρωμή.

Η NortonLifeLock ουσιαστικά προέρχεται από την Symantec, με τη μετονομασία να έρχεται μετά την εξαγορά από την Broadcom το 2019. Η εταιρεία ειδικεύεται στην παροχή εφαρμογών κυβερνοασφάλειας τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε απλούς καταναλωτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή