Η εταιρεία παραγωγής λογισμικού κυβερνοασφάλειας Avast βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την αμερικανική NortonLifeLock για την προσπάθεια μιας συγχώνευσης που θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία ενός παντοδύναμου εταιρικού σχήματος, στον συγκεκριμένο τομέα.

Οι δύο εταιρείες έχουν επιβεβαιώσει ότι βρίσκονται σε συζητήσεις, με την Avast να αναφέρει συγκεκριμένα ότι η προσφορά θα είναι σε μετρητά και μετοχές, αν και τονίζεται ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία συμφωνία.

Η Avast ιδρύθηκε στην Πράγα, όπου και συνεχίζει να έχει έδρα της, σαν ένας πρωτοπόρος του δωρεάν λογισμικού ασφαλείας ενώ για περισσότερα χαρακτηριστικά οι συνδρομητές μπορούν να τα αποκτήσουν έναντι ενός τιμήματος. Η Avast και η AVG, τα δύο πλέον αναγνωρίσιμα brands στον χώρο του freemium λογισμικού ασφαλείας, διαθέτουν εκδόσεις για υπολογιστές και κινητά με περισσότερους από 435 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες έως το τέλος του 2020, εκ των οποίων τα 16,5 εκατομμύρια πληρώνουν συνδρομή για πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Μετά την ανακοίνωση των συζητήσεων η μετοχή της Avast, που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου από το 2018, ανέβηκε 13%, ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 8,11 δισεκατομμύρια δολάρια (5,87 δισ. στερλίνες), σύμφωνα με την Refinitiv. Οι ιδρυτές της εταιρείας Pavel Baudis και Eduard Kucera κατέχουν το 35% των μετοχών της Avast.

Η Wall Street Journal, που πρώτη αποκάλυψε τις σχετικές συζητήσεις, αναφέρει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει με μία αξιολόγηση της αξίας της Avast σε περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη, αναλυτές της Berenberg θεωρούν ότι «τίμημα κάτω των 10 δισ. δολαρίων θα είναι αδικία για τους μετόχους της Avast».

Η NortonLifeLock, με έδρα στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών και χρηματιστηριακή αξία στα 15,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε ότι μία πιθανή συμφωνία θα ενώσει «δύο εταιρείες με κοινά οράματα». Η NortonLifeLock ήταν παλαιότερα γνωστή με την ονομασία Symantec Corp, πριν ο τομέας επιχειρηματικού λογισμικού ασφαλείας εξαγοραστεί από την Broadcom, το 2019. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει το λογισμικό antivirus Norton και τα προϊόντα LifeLock για οικιακή και εταιρική χρήση.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα στη Βρετανία, η NortonLifeLock έχει περιθώριο υποβολής προσφοράς στην Avast έως τις 11 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία