Ιστορικό χαμηλό σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον προηγούμενο Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα όλων των προηγούμενων ετών, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προετοιμάζονται για ακόμα μεγαλύτερες διακοπές στην παραγωγική τους δραστηριότητα λόγω της επιδείνωσης που επέφερε στις προϋπάρχουσες διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 6,7%, σε λιγότερες από 720.000 τον μήνα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου και των χωρών ελεύθερων συναλλαγών, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,4%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τον Ιανουάριο, και για οκτάμηνο σερί μείωσης των πωλήσεων.

Αναλυτές του Bloomberg εκτιμούν ότι η ζήτηση για αυτοκίνητα ήταν ήδη υποτονική πριν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδηγήσει σε διακοπές στην παραγωγή και σε ελλείψεις εξαρτημάτων που θα καθυστερήσουν περαιτέρω την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών πωλήσεων αυτοκινήτων το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως