Την εξαγορά της Metro Goldwyn Mayer (MGM) ανακοίνωσε την Πέμπτη η Amazon, δύο ημέρες αφότου οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» ανακοινώνοντας ότι η συμφωνία «δεν θα μείωνε σημαντικά τον ανταγωνισμό» στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα στούντιο του Χόλιγουντ, η εξαγορά του οποίου προσφέρει στην Amazon πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη με 4.000 κινηματογραφικούς τίτλους και 17.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων που «θα συμπληρώσουν το έργο της Prime Video και της Amazon Studios για την παροχή πολλών διαφορετικών επιλογών ψυχαγωγίας στο κοινό».

Τζέιμς Μποντ και Ροζ Πάνθηρας

Στην MGM ανήκουν χαρακτήρες όπως ο Τζέιμς Μπόντ, ο Ρόκυ, ο Ρόμποκοπ και ο Ροζ Πάνθηρας, τους οποίους η Amazon ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία νέων ταινιών και εκπομπών.

Η Amazon προχώρησε στην εξαγορά της MGM καθώς, εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού ανάμεσα στις πλατφόρμες streaming, έκρινε πως είναι αναγκαίο να αποκτήσει πρόσβαση σε νέα προγράμματα. Ο ίδιος ο Τζεφ Μπέζος είχε δηλώσει ανοιχτά πως θα ήθελε να ασχοληθεί με την κινηματογραφική βιομηχανία.

Η απόκτηση της MGM έναντι 8,45 δισ. δολαρίων ανακοινώθηκε αρχικά τον περασμένο Μάιο, προκαλώντας αντιδράσεις στις ΗΠΑ που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι