Συνεχίζεται με αδιάκοπο ρυθμό από τις δυτικές κυβερνήσεις η κατάσχεση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε Ρώσους ολιγάρχες. Την… τιμητική τους είχαν τις πρώτες ημέρες τα σούπερ γιοτ, καθώς οι αρχές ανησυχούσαν πως μπορεί να διαφύγουν πως… ασφαλή νερά φορολογικών παραδείσων, όμως σταδιακά περνούν και σε ακίνητα. Τελευταίο στη λίστα το… ταπεινό εξοχικό των 105 εκατ. ευρώ που κατάσχεσαν στη Σαρδηνία οι ιταλικές αρχές.

Η πολύ-επίπεδη και υπερπολυτελής έπαυλη ανήκει στον μεγιστάνα Αλεξέι Μορντάσοφ, κατά πολλούς πλουσιότερο ολιγάρχη της Ρωσίας, μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της κυριότερης εταιρείας χάλυβα και ορυχείων της χώρας, της Seberstal. Δεν είναι τυχαίο ότι η κατάσχεση δημοσιοποιήθηκε με ανακοίνωση από το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Η έπαυλη βρίσκεται στην μικρή παραθαλάσσια πόλη Όλμπια, που βρίσκεται κοντά σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Σαρδηνίας.

Για τον ίδιο τον Μορντάσοφ, το γιο ενός εργάτη που έφτασε να εξελιχτεί σε μεγιστάνα του χάλυβα με περιουσία που υπολογίζεται στα 29,1 δισ. δολάρια είναι το δεύτερο περιουσιακό στοιχείο που χάνει στην Ιταλία.

Είχε προηγηθεί η κατάσχεση του αξίας 65 εκατ. ευρώ σούπερ γιοτ του που είχε «δέσει» στο λιμάνι της Ιμπέρια. Επρόκειτο για το μήκους 65 μέτρων γιοτ «Lady M».

Συνολικά μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ιταλικές αρχές έχουν κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία, σπίτια και γιοτ, συνολικής αξίας 780 εκατ. ευρώ που συνδέονταν με επτά Ρώσους ολιχάργες που βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα των κυρώσεων της Ε.Ε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή