Η ρωσική κρατική τηλεόραση «έκοψε» ξαφνικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν την ώρα που μιλούσε στο κατάμεστο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας για τον εορτασμό της όγδοης επετείου από την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, δείχνοντας αντί για τον Ρώσο πρόεδρο πατριωτικά τραγούδια που ακούστηκαν νωρίτερα στην εκδήλωση.

Άτομο που συμμετείχε στη συναυλία είπε στο Reuters ότι, στη συνέχεια, ο Πούτιν ολοκλήρωσε την ομιλία του και έφυγε από τη σκηνή.

«Τεχνικό πρόβλημα»

Αργότερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η ξαφνική διακοπή της μετάδοσης της ομιλίας του Ρώσου προέδρου οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, δήλωσε ότι τη διακοπή της μετάδοσης της ομιλίας προκάλεσε βλάβη σε σέρβερ.

Αργότερα η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ολόκληρη την ομιλία η οποία τελείωσε λίγα δευτερόλεπτα μετά την αιφνίδια διακοπή, με τον Πούτιν να αποχωρεί από τη σκηνή ενώ χιλιάδες θεατές κυμάτιζαν ρωσικές σημαίες.

Χιλιάδες υπέρ του Ρώσου προέδρου

«Διαπράχθηκε γενοκτονία στο Ντονμπάς. Στόχος της επιχείρησης στην Ουκρανία είναι να απαλλαχθούμε από αυτή την κατάσταση» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πούτιν στη διάρκεια της συναυλίας στήριξης στον ίδιο και την πολεμική επιχείρηση της Μόσχας στη γειτονική χώρα, ενώ σημείωσε για άλλη μια φορά πως οι πολίτες της Κριμαίας έκαναν τη σωστή επιλογή το 2014 καθώς «ήθελαν να ζήσουν στη δική τους, ιστορική γη, τη Ρωσική Ομοσπονδία».


Στην εκδήλωση συμμετείχαν χιλιάδες κάτοικοι της Μόσχας, κρατώντας σημαίες της Ρωσίας. Το Στάδιο Λουζνίκι – που είχε γεμίσει ασφυκτικά – είναι το μεγαλύτερο στη Ρωσία, ενώ εκεί διεξήχθη ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Ο εκδήλωση τιτλοφορούταν «συναυλία για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό», ενώ η ημερομηνία δεν επελέγη τυχαία: Στις 18 Μαρτίου 2014 το Κρεμλίνο επισημοποίησε την προσάρτηση της Δημοκρατίας της Κριμαίας της Σεβαστούπολης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας