Χόλτσμαν: Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια πριν την ολοκλήρωση του PEPP

Το γεράκι της ΕΚΤ ξαναχτυπά διαφωνόντας με το χρονοδιάγραμμα της κεντρικής τράπεζας

Χόλτσμαν: Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια πριν την ολοκλήρωση του PEPP

Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια πριν τη διακοπή του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων, δήλωσε την αυστριακή εφημερίδα Crone, το γεράκι της ΕΚΤ, Ρόμπερντ Χόλτσμαν, και με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα σαφές μήνυμα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ο Χόλτσμαν, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, υποστηρίζει την απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΚΤ, αναφέρει το δημοσίευμα της Krone, αλλά πρόσθεσε: «Το σύστημα αγορών ομολόγων είναι δύσκολο να το κατανοήσει η κοινωνία. Μια αύξηση των επιτοκίων θα ήταν σήμα ότι όλοι ‘έχουν καταλάβει». Επιπλέον αμφισβήτησε τη μακροχρόνια άποψη της για το χρονοδιάγραμμα της νομισματικής πολιτικής της.

Όσον αφορά την οικονομία της ευρωζώνης εκτιμά ότι θα είχε μια «εξαιρειτική αναπτυξιακή πορεία» την οποία ανακόπτει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το υψηλό επίπεδο χρέους σε ορισμένες χώρες, είπε: «Αυτό το θέμα λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη από το eurogoroup, αλλά, όπως είναι γνωστό, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να το δούμε». Η απλή περικοπή των κρατικών δαπανών δεν θα ήταν αρκετή χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές , συμπλήρωσε,  επισημαίνοντας την πρόκληση της προώθησης της ανάπτυξης που μπορεί να δημιουργήσει επαρκή οικονομικά περιθώρια, ενώ παράλληλα καταπολεμά την κλιματική κρίση.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο