Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε την Κυριακή, ότι συνεχίζει να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, ικανοποιώντας τα σχετικά αιτήματα των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Η εταιρία ανέφερε ότι τα αιτήματα αυτά ανήλθαν στα 106,6 εκατ. κυβικά μέτρα την 20ή Μαρτίου.

Σε άλλη ανακοίνωσή της, η Gazprom ανέφερε ότι αύξησε σημαντικά τα επίπεδα εξαγωγών το πρώτο 15νθήμερο του μήνα, ιδιαίτερα σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Κροατίας και της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην αντιστάθμιση της βουτιάς των αποστολών από την αρχή του έτους και της κατάρρευσης των επιπέδων αποθήκευσης στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι η παραγωγή της την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 15 Μαρτίου ήταν στο ίδιο επίπεδο με το περσινό επίπεδο στα 111,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ο θερμότερος καιρός τον Φεβρουάριο συνέβαλε σε πτώση 6% ή 4,8 Bcm στις εγχώριες παραδόσεις κατά την περίοδο αυτή, ενώ οι εξαγωγές στο “μακρινό εξωτερικό” – δηλαδή χώρες εκτός της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών – μειώθηκαν κατά 28,5% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, έως 30,7 Bcm. Εντός του συνολικού όγκου εξαγωγών, αυξήθηκαν οι παραδόσεις στην Κίνα μέσω του αγωγού Power of Siberia, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινιστεί το ποσό.

Ωστόσο, τον τρέχοντα μήνα έως τις 15 Μαρτίου, οι αποκαλούμενες εξαγωγές «μακριά στο εξωτερικό» ήταν 16% υψηλότερες από τις πρώτες 15 ημέρες του Φεβρουαρίου και 39% υψηλότερες από τις πρώτες 15 ημέρες του Ιανουαρίου, ανέφερε η Gazprom.

Υψηλότερο από το προηγούμενο έτος

Οι παραδόσεις σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες από την 1η έως τις 15 Μαρτίου ήταν υψηλότερες από ό,τι το προηγούμενο έτος, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 51,7% στις προμήθειες στην Ιταλία, αύξηση 71,8% για την Πολωνία, αύξηση 110,9% στην Κροατία, 34,6% για την Ελλάδα, 24,4% για τη Βουλγαρία και 21,1% για την Τουρκία, ανέφερε η Gazprom.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια