Στελέχη από τους αμερικανικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς και άλλες βιομηχανίες προσκλήθηκαν τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο για συζητήσεις με αξιωματούχους εν μέσω της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου και του αυξανόμενου πληθωρισμού, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι ίδιες πηγές, οι οποίες δεν κατονομάζονται, τόνισαν ότι μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν η εταιρεία διύλισης Marathon Petroleum Corp, όπως και εκπρόσωποι από τη γεωργία και τη βιομηχανία τροφίμων.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι συνάδελφοί του Δημοκρατικοί πιέζουν τους διευθυντές μεγάλων εταιρειών πετρελαίου να αυξήσουν την παραγωγή εν μέσω ανόδου των τιμών στις αντλίες βενζίνης.

Ο Μπάιντεν  μάλιστα, απέδωσε την τελευταία σημαντική αύξηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει πολλές κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της επίθεσης αυτής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης απαγόρευσης των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών πόρων.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των ενοικίων και των τροφίμων, έχουν επίσης αυξηθεί, και ο πληθωρισμός είναι έτοιμος να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας αυξάνει το κόστος του αργού πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή