Επιβεβαίωσε τους θανάτους επιβατών και πληρώματος της πτήσης MU5735, που συνετρίβη στην ορεινή περιοχή του Γκουανγκσί τη Δευτέρα, η εταιρεία China Eastern Airlines.

Χωρίς να δίνει ακριβή αριθμό νεκρών, η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε – σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ – την ύπαρξη απωλειών και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τη συντριβή του Boeing-737 στη νότια Κίνα με 132 επιβαίνοντες.

Η ανακοίνωση

«Η εταιρεία αποτίει φόρο τιμής στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εστάλη στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, όπου είναι εισηγμένη.


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πτήση MU5735 της China Eastern Airlines  είχε απογειωθεί στις 13.00 τοπική ώρα από το Κουνμίνγκ με κατεύθυνση την Καντόνα, σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων.

Η επικοινωνία με το αεροπλάνο χάθηκε καθώς πετούσε επάνω από τη πόλη Γουτζού, στην ορεινή περιοχή του Γκουανγκσί, ανακοίνωσε η κινεζική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (CAAC), χωρίς να δώσει στην δημοσιότητα απολογισμό των θυμάτων.


«Επιβεβαιώθηκε ότι η πτήση συνετρίβη», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση της υπηρεσίας, η οποία διευκρινίζει ότι «ομάδα εργασίας» έσπευσε στην περιοχή του δυστυχήματος. Το αεροσκάφος μετέφερε 132 επιβάτες και εννεαμελές πλήρωμα.

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Σι Τζινμπίνγκ

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε «σοκαρισμένος» μετά το δυστύχημα, μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV.

Το αεροπορικό δυστύχημα θα είναι ενδεχομένως το φονικότερο από το 1994 στην Κίνα, όπου η αεροπορική ασφάλεια έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.