Σημαντικότατες εκπτώσεις φόρου προς τις μικρές επιχειρήσεις της χώρας προχωρά η Κίνα σε μια προσπάθεια να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την συνεχιζόμενη οικονομική αστάθεια. Την πληροφορία μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV, επικαλούμενη στοιχεία από κυβερνητικό συμβούλιο που έλαβε χώρα νωρίτερα.

Οι εκπτώσεις θα φτάσουν το ένα τρισ. γουάν, ήτοι δηλαδή περίπου 157 δισ. δολάρια και θα ωφελήσουν τις πιο μικρές εγχώριες επιχειρήσεις. Το μέτρο περιλαμβάνεται στο πακέτο που επεξεργάζονται οι αρχές για την ενίσχυση των επιπέδων εμπιστοσύνης στην αγορά σε ένα διάστημα που εκτός από την οικονομική αβεβαιότητα που δημιουργεί παγκοσμίως ο πόλεμος, η ίδια η κινεζική αγορά έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την αναζωπύρωση της πανδημίας και τα νέα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν.

Στο ειδικό κυβερνητικό συμβούλιο που έλαβε χώρα υπό τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ τέθηκε το ζήτημα και της ομαλής λειτουργίας των αγορών χρήματος, προκειμένου να υπάρχει ένα σταθερό επενδυτικό κλίμα.

Μόλις προ ημερών ο Κινέζος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε πως ο αναπτυξιακός στόχος που έχει τεθεί για φέτος κυμαίνεται στο 5,5%, μετά την δυναμική ανάπτυξη ύψους 8,1% πέρυσι. Είχε από τότε προετοιμάσει την αγορά πως οι αρχές έχουν στα… σκαριά σειρά μέτρων για να ενισχύσουν την οικονομία και να αντισταθμίσουν τα ρίσκα που έχουν προκύψει για την οικονομία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή