Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις πληθωριστικές πιέσεις και τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600  έκλεισε με πτώση 1,01% στις 454 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να καταγράφουν απώλειες. Ο κλάδος των εταιρειών κοινής ωφέλειας σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση και έκλεισε με απώλειες της τάξης του 2,5% , ενώ ο κλάδος της ενέργειας έκλεισε με κέρδη 2%.

Ο γερμανικός DAX έκλεισε με απώλειες 1,31% στις 13.284 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 1,17% στις 6.581 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 προσγειώθηκε στις 7.461 μονάδες μειωμένος κατά 0,22%.

Σε επίπεδο μετοχών, η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία Aegon έκλεισε με κέρδη 2,6%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των επιχειρήσεων της στην Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τουρκία αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2022, ενώ ο ουγγρικός βραχίονάς της θα πωληθεί στη Vienna Insurance Group. Στον αντίποδα,  ο σουηδικός χρηματοοικονομικός όμιλος SEB υποχώρησε κατά 9%, σήμερα που αποκόπηκε το μέρισμα.

Στα μακρο της ημέρας, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε άμεσα τη μείωση του φόρου στα καύσιμα και πιο μακροπρόθεσμα  τη μείωση της φορολογίας των εργαζομένων σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τους πολίτες από την αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος εκτοξεύτηκε στο 6,2% τον Φεβρουάριο, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1992.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην Wall Street, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τη διαφαινόμενη επ’ αόριστον συνέχιση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, αλλά και  για σκληρότερη απάντηση της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, εν όψει των διαδοχικών κρίσιμων συναντήσεων από NATO, G7 και E.E. αύριο, στις Βρυξέλλες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στο «κόκκινο» ο Γενικός Δείκτης

Έντονα πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου εν μέσω πτώσης στις ευρωπαϊκές αγορές. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισε η μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς και οι τίτλοι της ΕΥΔΑΠ και του ΟΛΠ. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 854,88 μονάδες μειωμένος κατά 1,46%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές