Σε νέο υψηλό πολλών δεκαετιών εκτοξεύτηκε τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός στη Μ. Βρετανία.

Στο 6,2%, νέο υψηλό τριακονταετίας, εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, στη Μ. Βρετανία, έναντι 5,5% τον Ιανουάριο, με όχημα τις αυξήσεις στα τρόφιμα και στην ενέργεια, συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο τους προϋπολογισμούς των βρετανικών νοικοκυριών.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Στην ντουλάπα… έβαλε το κοστούμι ο πληθωρισμός

Ο ρυθμός αυτός ήταν πολύ πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Refinitiv οι οποίοι έκαναν λόγο για 5,9%.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε σε 0,8%, έναντι 0,6% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε σε τρεις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων σε μια προσπάθεια συγκράτησης του πληθωρισμού χωρίς να βάλει τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη.

Στην έκθεσή της που συνόδευσε την άνοδο των επιτοκίων στις 17 Μαρτίου η Τράπεζα προέβλεπε ότι η άνοδος του πληθωρισμού θα συνεχιστεί αγγίζοντας το 8% μέσα στο δεύτερο τρίμηνο και ίσως να ανέβει κι ακόμη περισσότερο μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

«Οι διεθνείς πληθωριστικές πιέσεις θα ενισχυθούν σημαντικά μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ η ανάπτυξη των οικονομιών, κυρίως αυτών που είναι εισαγωγείς ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, πιθανότατα θα επιβραδυνθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ