Υπόσχεση για επιπλέον παροχή στήριξης στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ έδωσε ο ΓΓ της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος τόνισε ότι «θα περιλαμβάνει βοήθεια στον κυβερνοχώρο, αλλά και εξοπλισμό που θα βοηθήσουν την Ουκρανία να προστατευτεί από χημικές, βιολογικές και πυρηνικές απειλές».

Ωστόσο, ο Γ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι ο πόλεμος δεν θα κλιμακωθεί πέραν της Ουκρανίας και δεν θα μετατραπεί σε μία σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας, που θα έφερνε περισσότερους θανάτους και καταστροφές.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συζητούν να στείλουν εξοπλισμό στην Ουκρανία ειδικά για την αντιμετώπιση όπλων μαζικής καταστροφής εν μέσω αυξανόμενων φόβων στις δυτικές πρωτεύουσες ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προβεί σε χρήση τέτοιων όπλων.

«Ανησυχούμε για τη χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων», είπε ο Στόλτενμπεργκ, προειδοποιώντας ότι «οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων θα άλλαζε εντελώς τη φύση της σύγκρουσης…. και κάτι τέτοιο θα είχε μακροπρόθεσμες συνέπειες».

Να σημειωθεί ότι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει λίγο πριν την επίσκεψή του στην Ευρώπη σήμερα Τετάρτη, ότι υπάρχει «πραγματική απειλή» ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία.

Επαναβεβαίωση στήριξης ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Αύριο οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ αναμένεται να επαναβεβαιώσουν τη στήριξή τους στην Ουκρανία. «Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας, βάσει του χάρτη των Η.Ε. και θα τη βοηθήσουμε να διατηρήσει αυτό το θεμελιώδες δικαίωμά της», δήλωσε ο Γ. Στόλτενμπεργκ. Όπως ανέφερε, οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία, με την παροχή αντιαρματικών, συστημάτων αεράμυνας, drones, πυρομαχικών, καυσίμων, καθώς και με την παροχή οικονομικής βοήθειας και με τη φιλοξενία εκατομμυρίων προσφύγων.

«Η εισβολή του Προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία προκαλεί καθημερινά θανάτους και καταστροφές. Οι Σύμμαχοι στέκονται ενωμένοι για να υποστηρίξουν τον γενναίο λαό της Ουκρανίας, ενάντια στη σκληρότητα του Κρεμλίνου. Ο Πούτιν πρέπει να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο, να επιτρέψει τη βοήθεια και την ασφαλή διέλευση αμάχων και να συμμετάσχει σε πραγματική διπλωματία», πρόσθεσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Χρυσουλάκης στο συνέδριο Ιστορικού Αρχείου: Αξιέπαινη προσπάθεια δύο εμβληματικών εφημερίδων
Επικαιρότητα |

Χρυσουλάκης στο συνέδριο Ιστορικού Αρχείου: Αξιέπαινη προσπάθεια δύο εμβληματικών εφημερίδων

Υποστήριξε ακόμη, ότι η διάθεση του Ιστορικού Αρχείου των εφημερίδων ΤΟ ΒΗΜΑ – ΤΑ ΝΕΑ αναδεικνύει τον κεντρικό ρόλο της ελληνικής γλώσσας ως μέσου ιστορικής έρευνας αλλά και ως πρωταρχικού άξονα της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας

Μουντιάλ 2022: Αναδεικνύει τους κινδύνους ενός θερμότερου πλανήτη
Business of Sport |

Συναγερμός από επιδημία χρόνια νεφρικής νόσου - Οι συνέπειες του Μουντιάλ και οι Αραβικές χώρες

Επιδημία χρόνιας νεφρικής νόσου παρατηρείται μεταξύ των εργαζομένων σε θερμές χώρες - Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή θα επιδεινώσει το πρόβλημα

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο: «Ο πολιτισμός στο Ιστορικό Αρχείο των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ»
Επικαιρότητα |

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ»

Ξεκίνησε το πρωτοποριακό διεθνές επιστημονικό συνέδριο, που διοργανώνουν δύο από τις πιο ιστορικές και επιδραστικές εφημερίδες στον ελληνικό Τύπο, «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» και το τμήμα του Ιστορικού τους Αρχείου.