Υπόσχεση για επιπλέον παροχή στήριξης στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ έδωσε ο ΓΓ της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος τόνισε ότι «θα περιλαμβάνει βοήθεια στον κυβερνοχώρο, αλλά και εξοπλισμό που θα βοηθήσουν την Ουκρανία να προστατευτεί από χημικές, βιολογικές και πυρηνικές απειλές».

Ωστόσο, ο Γ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι ο πόλεμος δεν θα κλιμακωθεί πέραν της Ουκρανίας και δεν θα μετατραπεί σε μία σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας, που θα έφερνε περισσότερους θανάτους και καταστροφές.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συζητούν να στείλουν εξοπλισμό στην Ουκρανία ειδικά για την αντιμετώπιση όπλων μαζικής καταστροφής εν μέσω αυξανόμενων φόβων στις δυτικές πρωτεύουσες ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προβεί σε χρήση τέτοιων όπλων.

«Ανησυχούμε για τη χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων», είπε ο Στόλτενμπεργκ, προειδοποιώντας ότι «οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων θα άλλαζε εντελώς τη φύση της σύγκρουσης…. και κάτι τέτοιο θα είχε μακροπρόθεσμες συνέπειες».

Να σημειωθεί ότι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει λίγο πριν την επίσκεψή του στην Ευρώπη σήμερα Τετάρτη, ότι υπάρχει «πραγματική απειλή» ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία.

Επαναβεβαίωση στήριξης ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Αύριο οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ αναμένεται να επαναβεβαιώσουν τη στήριξή τους στην Ουκρανία. «Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας, βάσει του χάρτη των Η.Ε. και θα τη βοηθήσουμε να διατηρήσει αυτό το θεμελιώδες δικαίωμά της», δήλωσε ο Γ. Στόλτενμπεργκ. Όπως ανέφερε, οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία, με την παροχή αντιαρματικών, συστημάτων αεράμυνας, drones, πυρομαχικών, καυσίμων, καθώς και με την παροχή οικονομικής βοήθειας και με τη φιλοξενία εκατομμυρίων προσφύγων.

«Η εισβολή του Προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία προκαλεί καθημερινά θανάτους και καταστροφές. Οι Σύμμαχοι στέκονται ενωμένοι για να υποστηρίξουν τον γενναίο λαό της Ουκρανίας, ενάντια στη σκληρότητα του Κρεμλίνου. Ο Πούτιν πρέπει να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο, να επιτρέψει τη βοήθεια και την ασφαλή διέλευση αμάχων και να συμμετάσχει σε πραγματική διπλωματία», πρόσθεσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν