«Συνεπή στην ασυνέπειά του» χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή ως προς τη ψήφιση των διατάξεων για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι η αναίρεση της αρχικής δήλωσης Τσίπρα είναι απόδειξη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «άλλα λέει και άλλα κάνει».

«Συνεπής στην ασυνέπειά του και σε μεγάλη απόσταση από την σοβαρότητα και την ευθυνη που η κοινωνία χρειάζεται», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Πριν από λίγες ώρες, από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας είπε στον Πρωθυπουργό ότι θα ψηφίσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού όπως είπε “και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει κάθε πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε”. Λίγες ώρες αργότερα αναίρεσε τη δήλωσή του.

Ανέθεσε στην κ. Αχτσιόγλου να εμφανιστεί στη Βουλή και να μεταφέρει εξ ονόματος του κ. Τσίπρα ότι δεν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Λίγα λεπτά αργότερα η καταψήφιση έγινε “παρών”. Ο γνωστός κ. Τσίπρας. Άλλα λέει, άλλα κάνει. Συνεπής στην ασυνέπειά του και σε μεγάλη απόσταση από τη σοβαρότητα και την ευθύνη που η κοινωνία χρειάζεται».

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή τοποθετήθηκε με τρόπο που άφηνε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψήφιζε τις μειώσεις που έφερε η κυβέρνηση, για να παρέμβει λίγο αργότερα η Έφη Αχτσιόγλου -κατ’ εντολήν, όπως είπε, του Αλέξη Τσίπρα- και να διορθώσει την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διευκρινίσει αν θα ψηφίσει τις συγκεκριμένες διατάξεις, καθώς όπως είπε ο πρωθυπουργός σχεδόν 8 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν έως και 40% μειωμένο φόρο για τα ακίνητά τους.

Ακολούθησε η παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε χαρακτηριστικά: «Μας μιλάτε για τον ΕΝΦΙΑ και μου κάνετε και κόλπα εδώ αν θα το ψηφίσω. Με ρωτάτε αν θα το ψηφίσω, ωραία μαγκιά αυτό. Προφανώς! Και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει τον Έλληνα πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε».

Είναι δε ακόμα πιο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά την τριτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολίτες που θα λάβουν τον ΕΝΦΙΑ θα δουνε πότε πλήρωναν περισσότερο, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα υπογράμμισε ότι «κι εσείς ξέρετε ότι είναι πολιτική κοινωνική αυτή που εφαρμόζουμε αλλιώς δεν θα την ψηφίζατε σήμερα».

«Για να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις»

Σημειώνεται ότι, απαντώντας στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει την στάση του για το συγκεκριμένο θέμα, η Έφη Αχτσιόγλου είπε:

«Καταψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και δηλώνουμε “παρών” στα δύο άρθρα που προβλέπουν μείωση συντελεστών φόρου ανά τιμή ζώνης». Αιτιολογώντας δε, την στάση του κόμματός της είπε «υπάρχει μείωση για τους περισσότερους ιδιοκτήτες αλλά θεωρούμε ότι είναι μεγαλύτερη στα υψηλά εισοδήματα. Διαφωνούμε με την αρχιτεκτονική της πολιτικής σας».

Μάλιστα, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι της ζήτησε ο κ. Τσίπρας να κάνει την συγκεκριμένη διευκρίνηση ώστε να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις από την πρωινή του τοποθέτηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας